ViktVäktarna - Krispigt tunnbröd med tonfisk och avokado

Krispigt tunnbröd med tonfisk och avokado

10
Points®
Total tid
18 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
8 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Lätt
Rostade tunnbröd fyllda med en tonfiskröra smaksatt med pesto, och tomat och avokado. En god och enkel lunch.

Ingredienser

Tunnbröd med surdeg

2 st

Rapsolja

2 tsk

Tonfisk i vatten

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet, à 200 g

Ägg

2 st, hårdkokta

Grekisk yoghurt 0%

3 msk

Majonnäs, lätt 30%

1½ msk

Pesto

1 msk

Tomat

1 st

Avokado

½ liten(t)/små

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Halvera tunnbröden på längden och pensla med olja. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen tills de är krispiga, ca 8 minuter.
  3. Mixa avrunnen tonfisk, ägg, yoghurt, majonnäs och pesto i en matberedare eller med en stavmixer till en slät röra. Smaka av med lite salt.
  4. Skiva tomat och avokado tunt.
  5. Bre ut tonfiskröran på två av bröden och fyll på med tomat och avokado. Salta lätt och toppa med de andra brödbitarna.