Kronärtskockstortellini med sparris- och ramslökssås
11
Points®
Total tid
2 tim 5 min
Förberedelse
50 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Avancerat
Hej, pastabagare! Jo, vi pratar med dig. För även om du aldrig gjort pasta förut är det aldrig försent att lära sig (liksom en hund och dess sittande). Det enda du behöver är lite tålamod till knådandet och någon armmuskel, alternativt pastamaskin. Här har vi gjort tortellini fyllda med en kronärtskocks- och hasselnötsröra som vi serverar med en riktig primörsås gjord på sparris, ramslök och parmesan.
Ingredienser
Durumvetemjöl
200 g
Ägg
2 st
Olivolja
1 tsk
Kronärtskockshjärtan i vatten
½ förp
Hasselnötter
3 msk, hackad/hackat
Ricotta
100 g
Vitlök
1 klyfta(or)
Citron
1 st
Sparris
2 knippe(n)
Vatten
6 dl
Grönsaksbuljongtärning
1 st
Spenat, färsk
70 g
Ramslök
50 g
Parmesanost
1 dl
Gröna ärter
3 dl
Hasselnötter
2 msk, hackad/hackat
Parmesanost
4 msk
Krasse
1 msk