Krossad potatis med grillad lax och ajvaryoghurt
10
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Krossad potatis (eller smashed potatoes som det heter i USA, där det kommer ifrån) är precis vad det låter som – kokt potatis som krossas och sedan ugnsrostas gyllenbruna. De blir fluffiga på insidan och ljuvligt krispiga på utsidan. Dessa ugnsrostar vi med söta små morötter och toppar med parmesan, ströbröd, vitlök, timjan, paprikapulver och flingsalt. Och serverar med grillad honungs- och citronpenslad lax och en ajvar- och vitlökssås. Vattnas det i munnen än? Laga det så fort du kan, du kommer inte bli beskiven!
Ingredienser
Lax
600 g
Salt
1 tsk
Rapsolja
1 msk
Citron
1 st
Honung, flytande
2 tsk
Potatis
800 g
Morot
1 knippe(n)
Olivolja
1 msk
Parmesanost
50 g
Vitlök
1 klyfta(or)
Ströbröd (skorpmjöl)
2 msk
Timjan
1 tsk, torkad
Paprikapulver
1 tsk
Flingsalt
1 tsk
Timjan
1 knippe(n)
Vitlök
1 klyfta(or)
Grekisk yoghurt 0%
2 dl
Ajvar relish
1 dl