Foto av Kryddad lax med couscous från WW ViktVäktarna

Kryddad lax med couscous

9
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En kryddig lax med härliga smaker passar perfekt till en örtig couscous. Mums!

Ingredienser

Spiskummin

2 tsk

Paprikapulver

2 tsk

Lax

500 g

Couscous, okokt

3 dl

Bladpersilja

1 knippe(n)

Apelsin

1 st

Balsamvinäger

1 msk, vit

Honung, flytande

1 tsk

Spiskummin

1 tsk

Morot

400 g

Haricots verts

150 g

Fraiche 8%

2 dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Sambal oelek

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220°.
  2. Blanda spiskummin, paprikapulver och salt i en skål. Skär lax i mindre bitar och vänd i kryddorna. Lägg laxbitarna på en bakpappersklädd plåt och tillaga i ugn 8-10 minuter.
  3. Koka couscous enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt hackad persilja och blanda runt.
  4. Blanda ihop pressad apelsin, vinäger, honung och spiskummin. Vänd ner i couscousen.
  5. Blanda ihop fraiche, pressad vitlök och sambal oelek till en sås. Skala morötter och dela i mindre bitar. Koka tillsammans med haricots verts i lättsaltat vatten.
  6. Servera laxen med couscous, sås och grönsaker.

Anteckning

Vill du ha annan smaksättning på den kalla såsen, välj någon smak du gillar som t ex chilisås, senap eller ketchup. Smaka av den med salt och peppar.