Foto av Kryddig auberginegratäng med rostade kikärtor från WW ViktVäktarna

Kryddig auberginegratäng med rostade kikärtor

10
Points®
Total tid
1 tim 15 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Som många andra gratänger tar denna rätt lite tid att göra, men störst del av tiden är den i ugnen, så räds inte av det. Den är dessutom för god för att avstå!

Ingredienser

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Aubergine

3 medelstor(t)/medelstora

Salt

3 msk

Lök

1 st, gul/gula

Olivolja

½ msk

Vitlök

2 klyfta(or)

Krossade tomater

2 förp

Grönsaksbuljongtärning

1½ st

Spiskummin

3 tsk

Harissapasta

1 tsk

Tomat

4 st

Getost (chèvre)

100 g

Matlagningsyoghurt 8%

2 dl

Salladslök

3 st

Bladpersilja

2 msk

Citron

1 st

Granatäpple

½ st

Bröd ljust/vitt

4 skiva(or)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skölj kikärtorna i vatten och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter för att rostas. Skiva aubergine och lägg dem på en skärbräda. Strö salt över och låt dra.
  3. Finhacka lök och bryn i olja. Pressa i vitlök. Häll i krossade tomater, buljongtärning, spiskummin och harissa. Låt puttra ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Torka bort saltet från auberginerna. Varva aubergine, tomatsås och kikärtor i en ugnsfast form. Skär tomater och chèvre i bitar och strö på toppen. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter.
  4. Häll matlagningsyoghurt i en skål. Finstrimla salladslök och blanda ner tillsammans med persilja och citronskal. Smaka av med salt och peppar. Banka ur kärnor från granatäpplet och strö över såsen.
  5. Servera gratängen med sås och bröd.