Foto av Kryddig fisksoppa från WW ViktVäktarna

Kryddig fisksoppa

9
5
5
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Fisksoppa med sting, med smak av bl.a. chilli, vitlök, currypasta och kokosmjölk.

Ingredienser

Lax

300 g

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Purjolök

1 bit(ar), ca 15 cm

Vitlök

2 klyfta(or), 1-2 klyftor

Champinjoner

150 g

Rapsolja

1 msk

Bladspenat

100 g, alt pak choi

Tomater, krossade

2 dl

Fiskbuljong

4 dl

Kokosmjölk, lätt

2 dl

Currypasta

1 msk, 1/2-1 msk

Sockerärter

150 g

Brytbröd

2 bit(ar), 100 g

Instruktioner

  1. Dela laxen i tärningar. Kärna ur chilin. Strimla chili och purjo. Skiva vitlök och svamp tunt. Hetta upp en stekpanna med hälften av oljan. Stek lax och chili 1-2 min. Ta upp och lägg åt sidan. Hetta upp resterande olja i en gryta och stek purjo, vitlök och svamp ca 1 min. Blanda ner pak choi och låt det mjukna. Häll på krossade tomater, buljong, kokosmjölk och currypasta. Låt det koka ca 5 min. Dela sockerärterna och lägg ner dem i grytan tillsammans med laxtärningarna. Låt det sjuda 2-3 min. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan med bröd.