Foto av Kryddig fläskfilé med fruktris från WW ViktVäktarna

Kryddig fläskfilé med fruktris

9
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
En stark, mustig sås ringlar sig över fläskfilén och med det gula fruktriset till blir det verkligen en spännande kötträtt.

Ingredienser

Kinesisk soja

1 msk

Sambal oelek

½ tsk

Rödvinsvinäger

1 tsk

Majsstärkelse (redning)

1 tsk

Fläskfilé

200 g

Ris, okokt

½ dl

Gurkmeja

1 tsk

Papaya

½ st

Sparris

150 g

Instruktioner

  1. Blanda soja, 2 msk vatten, sambal, vinäger och såsredning i en kastrull. Koka upp under omrörning. Grilla filén i ugn 175° ca 15 minuter. Häll hälften av såsen över filén och låt den stå ca 15 min till i ugnen. Koka under tiden riset, krydda med salt, peppar, gurkmeja och blanda ner tärnad papaya. Ta ut filén och skär i skivor. Häll över resterande sås. Servera med ris och grön sparris.