Foto av Kryddig gulasch från WW ViktVäktarna

Kryddig gulasch

7
Points®
Total tid
2 tim 30 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
2 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Gulasch tar ganska lång tid, men är väl värd den tiden!

Ingredienser

Fransyska, nöt

500 g

Lök

2 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

2 tsk

Tomatpuré

2 msk

Vatten

5 dl

Mejram

1 tsk, hackad

Potatis

800 g

Paprika

2 st, röd

Paprikapulver

1 tsk

Instruktioner

  1. Dela köttet i mindre grytbitar. Skala och skiva löken. Hetta upp oljan i en gryta och bryn köttbitarna runt om. Tillsätt löken och bryn 1-2 minuter. Krydda med salt och peppar. Rör ner tomatpuré och späd med vatten, krydda med mejram. Låt det puttra under lock ca 90 minuter. Skala potatisen, kärna ur paprikan. Tärna potatis- och paprikatärningarna. Häll potatis och paprika i grytan och låt det puttra ytterligare ca 25 minuter. Smaka av med paprikapulver, salt och peppar.