Foto av Kryddig jambalaya från WW ViktVäktarna

Kryddig jambalaya

8
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Mättande och god risrätt med korv och grönsaker. En rätt med lite sting, tack vare cajunkryddan.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl, fullkornsris

Kycklingbuljong

4 dl

Kycklingbröstfilé

375 g

Korv 12%

150 g, kryddad korv

Rapsolja

1 tsk

Paprika

2 st

Lök

1 st, röd/röda

Stjälkselleri

1 st

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Vitlök

2 klyfta(or), 1 msk hackad

Cayennepeppar

1 tsk, alt, cajunkrydda, 1-3 tsk efter smak

Instruktioner

  1. Hacka alla grönsakerna i ca 5x5 mm tärningar. Skär korven i centimetertjocka slantar och strimla kycklingfilén. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull, lägg i grönsaker, korv och kyckling samt kryddorna. Låt det bryna några minuter och tillsätt riset. Häll på buljongen och låt det koka på svag värme ca 20 minuter eller tills riset känns klart. Blir det för torrt under kokningen så tillsätt lite vatten. Tips! För att göra rätten mer festlig, tillsätt 1/2 g saffran och avsluta med 100 g skalade kräftstjärtar.