ViktVäktarna - Kryddig kikärtscurry med blomkål

Kryddig kikärtscurry med blomkål

5
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Värmande soppa med broccoli, blomkål och kikärter, smaksatt med ingefära, sesamolja, currypasta och chili. En ny favorit?

Ingredienser

Blomkål

150 g

Broccoli

150 g

Salladslök

1 st

Ingefära

2 cm, färsk

Sesamolja

1 tsk

Currypasta

1 msk, röd

Gurkmeja

½ tsk

Chilipulver

½ tsk

Kokosmjölk, lätt

½ dl

Vatten

1½ dl

Grönsaksbuljongtärning

¼ st

Kikärter, konserv

100 g, avrunna

Matlagningsyoghurt 8%

1 msk

Instruktioner

  1. Koka blomkål i saltat vatten i cirka 5 minuter. Tillsätt broccoli när det återstår cirka 2 minuter. Häll av vattnet.
  2. Skiva salladslök. Skala och finhacka ingefära.
  3. Hetta upp olja i en wokpanna och stek lök och ingefära i cirka 2-3 minuter. Tillsätt currypasta, gurkmeja och chilipulver. Fräs upp snabbt. Tillsätt kokosmjölk, vatten och buljongtärning. Lägg ner sköljda och avrunna kikärter, blomkål och broccoli i pannan och stek i cirka 10 minuter.
  4. Krydda med salt och peppar och rör ner yoghurt.