ViktVäktarna - Kryddig korvpanna med vita bönor och spenat

Kryddig korvpanna med vita bönor och spenat

6
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En korvpanna med kryddig korv, bönor och grönsaker. God och enkel vardagsmiddag, det gillar vi! Servera gärna med lite kokt fullkornsris, havreris eller en bit gott surdegsbröd.

Ingredienser

Lök

2 st, röd/röda

Paprika

2 st, röd

Spenat, färsk

200 g

Rapsolja

2 tsk

Kycklingkorv 9%

400 g, chorizo

Cannellinibönor, konserv

2 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Vatten

5 dl

Kycklingbuljongtärning

2 st

Instruktioner

  1. Klyfta rödlökarna, skär paprikorna i mindre bitar och hacka spenaten grovt.
  2. Värm olja i en djup panna och stek korven tills de fått fin färg runt om. Lägg åt sidan.
  3. Blanda ner lök och paprika i stekpanna. Stek tills allt är mjukt, ca 10 minuter. Blanda ner avrunna bönor, vatten och buljongtärningar. Låt allt puttra ihop ca 5 minuter. Dela korvarna i mindre delar och blanda ner i pannan.
  4. Blanda slutligen ner spenaten och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.