Foto av Kryddig korvtortilla från WW ViktVäktarna

Kryddig korvtortilla

6
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Tortilla - en spansk potatisomelett, här med kryddig korv, är en god och mättande rätt. Med potatis som bas kan denna rätt varieras i det oändliga.

Ingredienser

Potatis

500 g

Korv 12%

100 g, kryddstark

Paprika

1 st, gul

Lök

1 st, röd/röda

Stjälkselleri

1 st

Ägg

8 st

Parmesanost

4 msk

Rapsolja

3 tsk

Instruktioner

  1. Skär paprika, lök och selleri i tärningar. Skär potatis och korv i halvcentimetertjocka skivor. Vispa samman ägg och ost med 1 dl vatten, smaka av med salt och svartpeppar. Hetta upp oljan i en stor fettsnål stekpanna. Fräs lök, paprika, selleri och korv några minuter. Lägg sedan i potatisen och låt det fräsa ytterligare 1 minut. Häll på äggsmeten och låt det steka på medelhög värme. Rör om och lyft på grönsakerna så att tortillan stelnar jämt. När den stelnat men fortfarande är lite krämig är den klar. Servera med sallad.