Foto av Kryddig kyckling med couscous från WW ViktVäktarna

Kryddig kyckling med couscous

5
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
0 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Kyckling och tomatsås - en riktigt god kombination! Tillsammans med örtcouscousen är denna rätt både mättande, nyttig och välsmakande.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

800 g

Couscous, okokt

2 dl, gärna fullkorn

Lök

1 st, gul/gula

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Paprika

1 st, gul

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora, liten

Krossade tomater

4 dl, 1 burk

Kycklingfond

2 msk

Olivolja

3 tsk

Sambal oelek

2 tsk, 1-3 tsk

Sallad

50 g, endive

Lök

1 st, röd/röda

Basilika

½ msk

Oregano

½ msk

Instruktioner

  1. Stek kycklingfiléerna i teflonpanna i 1 tsk olja. Skala lök och morot. Skär grönsakerna i tärningar, fräs dem i 1 tsk olja några minuter i en kastrull. Tillsätt krossade tomater, kycklingfond och kryddor. Låt koka 10 min utan lock och smaka av. Koka couscousen enl förp. Tillsätt 1 tsk olja och krydda med salt och peppar. Skiva kycklingen och servera den med grönsaksgryta och couscous. Garnera med endiveblad, rödlök och finhackade färska örter. Tips! Till detta recept kan du även använda kalkon eller fläskkött.