Foto av Kryddig kycklinggryta från WW ViktVäktarna

Kryddig kycklinggryta

7
Point(s)
Total tid
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Älskade vardagsmat! När vardagen smakar såhär är det ju nästan att man vill att helgen bara ska ta slut. Härliga, varma kryddor smaksätter denna krämiga kycklinggryta. Och så till den - ett smakrikt basmatiris.

Ingredienser

Basmatiris okokt (100% fullkorn)

2 dl

Kycklingbröstfilé

600 g

Rapsolja

2 tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Tomatpuré

1 msk

Tikka masala, utan socker

1 tsk, tikka masala

Ingefära

1 tsk, malen

Gurkmeja

1 tsk

Chilipulver

½ tsk

Vatten

1 dl

Fraiche 5%

2 dl

Bladpersilja

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  2. Strimla kyckling. Värm olja i en panna och stek den.
  3. Blanda ner pressad vitlök, tomatpuré, kryddor, vatten och fraiche. Koka upp och låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt.
  4. Toppa med hackad persilja och servera med ris.

Anteckning

Även koriander passar finfint till denna rätt, om du tillhör den delen av befolkningen som gillar det.