ViktVäktarna - Kryddig kycklinggryta

Kryddig kycklinggryta

7
Points®
Total tid
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Älskade vardagsmat! När vardagen smakar så här är det ju nästan att man vill att helgen bara ska ta slut. Härliga, varma kryddor smaksätter denna krämiga kycklinggryta. Och så till den - ett smakrikt basmatiris.

Ingredienser

Basmatiris okokt (100% fullkorn)

2 dl

Kycklingbröstfilé

600 g

Lök

1 st, gul/gula

Rapsolja

1 msk

Vitlök

2 klyfta(or)

Tomatpuré

1 msk

Tikka masala, utan socker

1 tsk, tikka masala

Ingefära

1 tsk, malen

Gurkmeja

1 tsk

Chilipulver

½ tsk

Vatten

1 dl

Fraiche 5%

2 dl

Pak choi

2 st

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  2. Strimla kyckling och finhacka gul lök.
  3. Värm hälften av oljan i en panna och stek lök och kyckling.
  4. Blanda ner pressad vitlök, tomatpuré, kryddor, vatten och fraiche. Koka upp och låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt.
  5. Dela pak choi i kvartar.
  6. Hetta upp resterande olja i en panna och stek pak choi tills den börjar bli mjuk och har fått fin färg. Salta lätt.
  7. Servera kycklinggrytan med ris och pak choi. Strö över chili flakes om du gillar lite hetta.

Anteckning

Koriander passar finfint till denna rätt, om du tillhör den delen av befolkningen som gillar det.