Foto av Kryddig lax- och rissallad med citrondressing från WW ViktVäktarna

Kryddig lax- och rissallad med citrondressing

10
5
1
SmartPoints per portion
Total tid
45 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Denna enkla och smakrika risbaserade laxsallad är lätt beroendeframkallande!

Ingredienser

Vildris, okokt

3 dl

Lax

500 g

Paprikapulver

½ tsk

Cayennepeppar

½ tsk

Spiskummin

½ tsk

Gurka

1 st

Citron

1 st

Turkisk yoghurt 3,5%

4 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
  3. Lägg laxen i en ugnsfast form och krydda med paprikapulver, cayennepeppar, spiskummin och salt. Sätt in i ugn 8-10 minuter tills den är klar. Ställ sedan in i kylskåp tills den är kall och dela sedan i mindre bitar.
  4. Halvera gurkan på längden och kärna ur. Skär sedan i mindre bitar och pressa över saften från en halv citron, låt stå och dra några minuter.
  5. Vispa ihop rivet skal från 1 citron och saft från en halv med yoghurt.
  6. Blanda ihop lax, ris och gurka. Ringa över dressing och servera.

Anteckning

Vildris är väldigt gott men tar tid att koka, har du lite mer bråttom välj exempelvis ett svart ris eller fullkorsbasmartiris.