Foto av Kryddig thaifärs från WW ViktVäktarna

Kryddig thaifärs

9
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Byt ut din vanliga färs mot den nyttiga, magra och goda kalkonfärsen. Här i ett recept med thailändska smaker.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Vitlök

3 klyfta(or)

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Ingefära

1 msk, 2 cm färskriven

Salladslök

5 st

Haricots verts

150 g

Rapsolja

1 msk

Kycklingfärs 5%

500 g

Fisksås (orientalisk)

1 msk, 1-2 msk

Japansk soja

1 msk, 1-2 msk japansk

Socker

½ msk

Sallad

2 dl, 4 stora blad

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Finhacka vitlök och chili, riv ingefäran. Skär purjon i bitar och skär haricots verts på hälften.
  3. Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i vitlök, purjo, chili och ingefära. Låt det få lite färg. Lägg i färs och haricots verts. Tillsätt fisksås, soja och socker. Låt färsen fräsa tills den är klar under omrörning. Smaka av med peppar och ev lite salt.
  4. Plocka av 4 blad från salladshuvudet. Lägg färs och ris i salladsbladen som en skål och servera.
  5. Tips! Vill du ha mer hetta eller smak av ingefära kan du krydda lite extra med chilipulver och/eller torkad ingefära. Tänk på att smaka av innan du ev saltar mot slutet då både fisksås och soja tillför sälta.