Foto av Kryddiga kikärtspannkakor med paneer från WW ViktVäktarna

Kryddiga kikärtspannkakor med paneer

8
8
8
SmartPoints per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kryddiga pannkakor på kikärtsmjöl toppas med indisk färskost, paneer, smaksatt med tikka masala. Otroligt gott!

Ingredienser

Kikärtsmjöl

150 g

Vatten

2 dl

Ingefära

1 cm, färsk, färsk

Gurkmeja

1 tsk

Chilipeppar

1 st, grön/gröna, grön

Koriander

½ kruka(or)

Rapsolja

2 tsk

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Paneer

225 g

Rapsolja

½ msk

Garam masala

2 tsk, tikka masala

Bladspenat

200 g

Yoghurt naturell 0,5%

2 msk

Koriander

½ kruka(or)

Instruktioner

  1. Blanda mjöl och vatten till en slät smet. Blanda ner riven ingefära, gurkmeja, finhackad chili och finhackad koriander. Stek fyra pannkakor i olja på medelvärme.
  2. Skiva lök och vitlök tunt. Tärna paneer.
  3. Värm olja i en panna och stek löken 5-10 minuter. Tillsätt vitlöken och stek vidare kort. Vänd bitarna med paneer i tikka masala så att de täcks och stek några minuter tills de fått fin färg. Tillsätt spenat och låt den blir mjuk. Blanda sedan ner yoghurten.
  4. Lägg fyllningen på pannkakorna och strö över hackad koriander. Vik ihop och servera.

Anteckning

Paneer är en indisk väldigt mild färskost som du hittar i kyldisken hos välsorterade livsmedelsbutiker.