ViktVäktarna - Kryddiga kycklingbullar med grönsaksquinoa och örtyoghurt

Kryddiga kycklingbullar med grönsaksquinoa och örtyoghurt

9
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kycklingfärsbullar smaksatta med spiskummin, dill och persilja är goda att äta bara rätt upp och ned. Men ännu godare tillsammans med denna busenkla quinoasallad med en fryst grönsaksmix och en örtyoghurt.

Ingredienser

Ströbröd (skorpmjöl)

3 msk

Mjölk 0,5%

3 msk

Kycklingfärs 5%

500 g

Ägg

1 st

Persilja

2 msk, hackad

Dill

2 msk, hackad

Spiskummin

2 tsk

Salt

1 tsk

Svartpeppar

2 krm

Olivolja

1 msk

Quinoa, okokt

2 dl

Grönsaksblandning ärter/majs/paprika

400 g

Vitlök

1 klyfta(or)

Grekisk yoghurt 0%

3 dl

Dill

1 msk, hackad

Persilja

1 msk, hackad

Instruktioner

  1. Blanda ströbröd och mjölk och låt svälla en stund. Blanda med färs, ägg, persilja, dill, spiskummin, salt och peppar. Blanda och forma köttbullar med blöta händer. Stek kycklingbullarna i olja tills de fått fin färg och är genomstekta.
  2. Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen.
  3. Koka grönsakerna i lättsaltat vatten 2 minuter. Blanda den kokta quinoan med grönsakerna.
  4. Blanda yoghurt med dill, persilja och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera kycklingbullarna med grönsaksquinoa och örtyoghurt.