Foto av Kryddiga skorpor från WW ViktVäktarna

Kryddiga skorpor

2
Points®
Total tid
1 tim 20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
50
Svårighetsgrad
Medel
Dessa kardemummaskorpor är utsökta! Dessutom är de enkla att göra, och räcker länge.

Ingredienser

Vetemjöl

7 dl

Bakpulver

2 tsk

Margarin flytande 80%

100 g

Mjölk 1,5%

1 dl

Ägg

1 st

Socker

1½ dl

Kardemumma

3 tsk, krossade kärnor

Instruktioner

  1. Blanda mjöl och bakpulver i en stor skål. Blanda ner margarin och mjölk. Tillsätt övriga ingredienser. Rulla ut små bollar, ca 25-30 st, och lägg på bakpappersklädd plåt. Grädda i 200° ca 7-8 min. Ta ut och dela med hjälp av en gaffel medan de ännu är varma. (Om de hinner kallna för mycket eller blivit lite för mycket gräddade så är det enklare med kniv). Lägg tillbaka halvorna på plåten och torka i ugnen 125° tills de känns torra. Tips! Har man varmluftsugn så är den perfekt just till torkningen. Byt ut en del vetemjöl mot t ex grahamsmjöl. Tillsätt 1 msk vaniljsocker i degen om du gillar vaniljsmaken.