Foto av Kryddjärpar med fetaostdressing från WW ViktVäktarna

Kryddjärpar med fetaostdressing

12
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Lätt
Lättlagade järpar med mustig smak av vitlök och chili. Serveras på stekt bröd med spenat och frisk fetaostdressing.

Ingredienser

Nötfärs 10%

90 g

Salt

½ tsk

Svartpeppar

1 krm

Vitlök

1 klyfta(or)

Rapsolja

1 tsk

Bröd ljust/vitt

1 skiva(or)

Spenat, färsk

2 dl

Salladsost (feta) 10%

2 skiva(or)

Matlagningsyoghurt 8%

3 msk

Feferoni

1 st

Chilipeppar

1 krm

Instruktioner

  1. Krydda färsen med salt, peppar och pressad vitlök. Forma två järpar och stek i fettet. Dela brödet i två trekanter. Låt bröd och spenat bli varmt på järnet mot slutet av stektiden. Mosa fetaosten och blanda med matlagningsyoghurten till en dressing. Placera spenat och järpar på bröden och servera med dressingen och feferoni. En läcker grönsallad med apelsin passar fint till denna rätt.