Foto av Kryddpepparbiff från WW ViktVäktarna

Kryddpepparbiff

11
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En kryddig och god rätt som passar perfekt till den som tycker om lite starkare mat.

Ingredienser

Potatis

800 g

Lövbiff

500 g

Lök

3 st, gul/gula

Ansjovisfilé, konserv

10 st, filéer + spad

Zucchini (squash)

100 g

Margarin flytande 80%

1 tsk

Vatten

2 dl

Matlagningsgrädde 15%

1 dl

Köttbuljongtärning

1 st

Kryddpeppar

1 krm

Svartpeppar

1 krm

Majsstärkelse (redning)

2 msk

Instruktioner

  1. Koka potatisen. Skär köttet i tunna strimlor. Skala och skiva löken. Hacka ansjovisen och skär squashen i bitar. Hetta upp margarinet i en stekpanna. Krydda och bryn köttet. Tillsätt vatten, matlagningsgrädde, buljongtärning, ansjovis, squash, lök och kryddor. Häll i såsredning och låt koka så såsen blir tjock. Rör under tiden. Smaka av med kryddpeppar och ansjovisspadet. Serveras med pressad potatis och grönsaker.