Foto av Kvargscones från WW ViktVäktarna

Kvargscones

11
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Härligt mättande scones som passar bra när du har mättande dag. Prova med att byta ut mannagryn mot tex polenta, potatis eller äpple.

Ingredienser

Havregryn

4 dl

Rågkross

1 dl

Vetekross

1 dl

Mannagryn

2 dl

Bakpulver

5 tsk

Kvarg naturell 1%

200 g

Yoghurt naturell 0,5%

2 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Blanda samman havregryn, rågkross, vetekross, mannagryn och bakpulver.
  3. Tillsätt kvarg och yoghurt och rör ihop. Det blir en ganska lös deg.
  4. Forma degen till 4 runda kakor och lägg på en bakpappersklädd plåt. Skär ett kors i varje kaka så att det blir fyra bitar. Grädda i ugn ca 15 minuter.

Anteckning

Det går bra att byta ut mannagryn till polenta, potatis, morötter, rödbetor eller äpple.