Foto av Kyckling- och bönfajitas med pico de gallo från WW ViktVäktarna

Kyckling- och bönfajitas med pico de gallo

2
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fajitas på kyckling, lök, bönor och paprika är en uppskattad klassiker till fredagsmyset! Servera som den är, enbart tillsammans med pico de gallo, eller varför inte lägga till lite tortillachips eller servera i en burrito tillsammans med en klick gräddfil.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Lök

1 st, gul/gula

Paprika

3 st, olika färg

Rapsolja

1 msk

Fajita kryddmix

1 förp

Svarta bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Tomat

3 st

Salladslök

3 st

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Koriander

1 msk

Lime

2 st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 230°.
  2. Skär kyckling i mindre bitar och skiva lök och paprika. Blanda ihop kyckling och grönsaker med olja och kryddmix. Lägg över på en plåt och sätt in i ugnen 15 minuter.
  3. Ta ut plåten och blanda ner bönor, sätt tillbaka i ugnen tills kycklingen är genomstekt, ca 5 minuter.
  4. Tärna tomaterna, finhacka salladslök och röd chili. Grovhacka koriandern. Blanda ihop i en skål. Pressa över saft från 1 lime och smaka av med salt och peppar.
  5. Servera fajitas toppad med pico de gallo och tillsammans med limeklyftor.