ViktVäktarna - Kyckling med brysselkål och parmesansås

Kyckling med brysselkål och parmesansås

6
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En snabblagad, god och matig sallad där brysselkålen är stjärnan! Serverad med en parmesan- och kaprissås.

Ingredienser

Quinoa, okokt

2 dl

Olivolja

1 msk

Kycklingbröstfilé

600 g

Brysselkål

250 g

Kapris

½ dl

Grekisk yoghurt 0%

2 dl

Senap (dijon)

½ tsk

Parmesanost

1 dl

Cocktailtomater

250 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen.
  3. Hetta upp olja i en panna och bryn kycklingfiléerna runt om tills de fått fin färg. Krydda med salt och peppar. Lägg i en ugnsfast form och sätt in i ugnen tills de är genomstekta, ca 15 minuter.
  4. Plocka bladen på hälften av brysselkålen och lägg i en skål. Dela resten på hälften, blanda med olja och lägg i en ugnsfast form. Sätt in i ugnen 15 minuter, ta ut och blanda ner den kokta quinoan. Sätt in i ugnen tills brysselkålen fått fin färg och quinoan är lätt rostad, ca 5 minuter.
  5. Finhacka kapris och blanda med yoghurt, senap och riven ost. Smaka av med salt och peppar.
  6. Klyfta tomater och skiva upp kycklingen.
  7. Blanda ihop allt på ett stort fat och servera med såsen.