ViktVäktarna - Kyckling caprese

Kyckling caprese

8
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En riktigt smarrig och enkel vardagsfavorit med ugnsrostad potatis och kyckling toppad med en klassisk lök-, tomat- och basilikaröra. Serverat med en fräsch tomat- och mozzarellasallad. Vardag på italienska helt enkelt.

Ingredienser

Potatis

800 g

Rapsolja

2 tsk

Schalottenlök

1 st

Basilika

1 kruka(or)

Olivolja

1 tsk

Rödvinsvinäger

1 tsk

Tomat

500 g

Kycklingbröstfilé

600 g

Mozzarella

125 g

Balsamvinäger

2 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Dela potatisen i mindre bitar och lägg i en ugnsfast form. Blanda med rapsolja och sätt in i ugn 15 minuter.
  3. Finhacka lök och några av basilikabladen och blanda med olivolja och vinäger. Skiva tomat.
  4. Lägg ner kycklingen i ugnsformen med potatis. Toppa varje filé med några tomatskivor och basilika- och lökröran. Sätt in i ugnen ytterligare 20 minuter tills potatisen är mjuk och gyllenbrun och kycklingen är genomstekt.
  5. Blanda samman resterande tomatskivor, basilika och vinäger med rivna mozzarellabitar. Smaka av med flingsalt och svartpeppar.
  6. Servera kycklingen och potatisen med tomatsalladen.

Anteckning

Det är gott att strö skivade svarta oliver över kycklingen vid servering.