ViktVäktarna - Kyckling i form med citron och kapris

Kyckling i form med citron och kapris

6
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Vitt vin till kyckling i ugn gör att smakerna kommer fram extra bra, här är det smakerna av kapris och citron som lyfts fram väldigt fint. Servera kapris- och citronkycklingen med en risonisallad på krispiga morötter, ruccola, vitlök och basilika. Toppa med rostade pumpafrön.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Kapris

2 msk

Kycklingbuljongtärning

1 st

Citron

2 st

Matlagningsvin

2 dl

Pasta okokt (risoni)

2 dl

Cocktailtomater

250 g

Basilika

2 msk, hackad

Vitlök

½ klyfta(or)

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Ruccola

70 g

Pumpakärnor

2 msk, rostade

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg kyckling i en ugnsfast form. Skär purjolök i bitar och lägg runt om tillsammans med kapris. Smula över buljongtärning. Riv över skal från citron och pressa över saften. Häll i matlagningsvin. Sätt in i ugnen i ca 30 min.
  3. Koka risoni enligt anvisning på förpackningen.
  4. Dela tomater och blanda ner i risonin tillsammans med hackad basilika och pressad vitlök. Hyvla morötter tunt och lägg i tillsammans med ruccola. Torrosta pumpafrön i en stekpanna och strö dem sedan över risonisalladen. Servera tillsammans med kycklingen.