Kyckling i gräddig svamp- och paprikasås

Kyckling i krämig svamp- och paprikasås

7
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Denna kycklingrätt med mustig gräddsås är fantastiskt god med sin rökiga paprikasmak och stekta champinjoner.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Kycklingbröstfilé

600 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Paprika

1 st, röd

Rapsolja

1 tsk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Kycklingfond

1 msk, 1-2 msk

Paprikapulver

1 tsk, rökt

Champinjoner

250 g

Margarin flytande 80%

1 tsk

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär kyckling i bitar, bryn i margarin.
  3. Hacka lök och vitlök och tärna paprikan, stek i olja. Häll på matlagningsbas och fond och krydda med paprikapulver. Låt koka ihop några minuter. Lägg sedan i kycklingen och låt puttra tills den är klar. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skiva svamp och stek i margarin. Lägg ner i kycklinggrytan strax innan servering.
  5. Servera grytan med ris.

Anteckning

Det går lika bra med vanligt paprikapulver om man föredrar det framför rökt.