Foto av Kyckling i kokos och lime från WW ViktVäktarna

Kyckling i kokos och lime

10
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Spännande smaker från asien med kokosmjölk och ingefära. En favorit hos många!

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Kycklingbröstfilé

400 g

Rapsolja

2 tsk

Kokosmjölk, lätt

4 dl

Lime

1 st

Kycklingfond

1½ msk

Chilipeppar

½ st, röd/röda, strimlad

Honung, flytande

1 tsk

Salladslök

4 st, 3-4

Morot

2 medelstor(t)/medelstora, 1-2

Sockerärter

150 g

Ingefära

2 tsk, 1-2 tsk

Instruktioner

  1. Koka riset. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och bryn i olja. Koka upp kokosmjölk, rivet limeskal, fond, chili och honung. Lägg i kycklingbitarna och låt det sjuda tills de är klara ca 5-10 min. Strimla salladslök och morötter och vänd ner tillsammans med sockerärter. Smaka av med salt, peppar och riven ingefära. Servera med ris.