Foto av Kyckling i kokos från WW ViktVäktarna

Kyckling i kokos

12
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Kyckling i härlig kokosmjölk med smak av ingefära och chili är en riktig upplevelse. En rätt som för tankarna till det thailändska köket.

Ingredienser

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Kycklingbröstfilé

500 g

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Olivolja

2 tsk

Ingefära

1½ tsk, riven

Kokosmjölk, lätt

4 dl

Japansk soja

1 msk, japansk

Sockerärter

4 dl

Äggnudlar kokta

750 g

Instruktioner

  1. Kärna ur chilin och strimla den, kycklingfilén och purjon. Hetta upp olja och ingefära, stek kyckling, chili och purjo. Häll på kokosmjölk, soja och sockerärter, låt det småkoka på svag värme ca 5 minuter, smaka av med salt och peppar. Servera med kokta nudlar och sallad.