ViktVäktarna - Kyckling med blomkål och quinoa

Kyckling med blomkål och quinoa

5
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Kycklingpytt med quinoa, blomkål och ärter. Smaksatt med curry och serverad med en myntasås.

Ingredienser

Quinoa, okokt

1½ dl

Kycklingbröstfilé

600 g

Rapsolja

2 tsk

Lök

1 st, gul/gula

Rapsolja

1 tsk

Curry

2 msk

Blomkål

1 medelstor(t)/medelstora

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Vatten

1¼ dl

Kycklingbuljongtärning

½ st

Gröna ärter

2 dl

Kvarg naturell 1%

2 dl

Mynta

2 msk, hackad

Instruktioner

  1. Koka quinoa enligt anvisning på förpackning.
  2. Strimla kyckling och stek i olja. Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan.
  3. Skala och finhacka lök och fräs mjuk i olja. Tillsätt curry och stek i 1 minut.
  4. Skär blomkål i små buketter och zucchini i 2 cm stora bitar. Tillsätt grönsaker, vatten och buljongtärning bland löken. Täck med lock och låt koka tills grönsakerna mjuknar. Rör om då och då.
  5. Ta av locket, blanda ner ärter, koka vidare i 1-2 minuter eller tills vätskan kokat bort.
  6. Blanda ner den kokta quinoan och kycklingen och låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt och peppar.
  7. Blanda kvarg och mynta och servera till.