Foto av Kyckling med blomkålspuré och serranokrisp från WW ViktVäktarna

Kyckling med blomkålspuré och serranokrisp

3
Point(s)
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En lite lyxig rätt med stekta kycklingfiléer serverade med blomkålsmos och krispiga bitar av serranoskinka.

Ingredienser

Lufttorkad skinka

3 skiva(or), serrano

Kycklingbröstfilé

500 g

Margarin flytande 80%

1 msk

Sallad

70 g, 1 påse

Blomkål

500 g

Vitlök

1 klyfta(or)

Äggula

1 st

Ost riven 17%

½ dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

½ dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg skinka på en plåt med bakplåtspapper och ställ in dem i ugnen tills de är krispiga. Ta ut och låt svalna. Koka blomkål mjuk i lättsaltat vatten. Mixa den sedan tillsammans med vitlök. Blanda i äggula, ost och mjölk. Smaka av med salt och peppar. Stek kyckling gyllenbrun i margarin och krydda med salt och peppar. Servera kyckling med blomkålspuré som du toppar med strössel av serranoskinka och sallad.