Foto av Kyckling med lime och rostad potatis från WW ViktVäktarna

Kyckling med lime och rostad potatis

9
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kyckling med pressad lime och limeskal tillsammans med vitlöksrostad potatis och sås. Gott!

Ingredienser

Potatis

800 g

Vitlök

1 klyfta(or)

Rapsolja

2 tsk

Kycklingbröstfilé

600 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Lime

1 st

Grönsaksbuljong

3 dl

Honung, flytande

1½ msk

Fraiche 5%

2 dl

Japansk soja

2 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och halvera potatisen.
  3. Lägg i en ugnsfast form. Blanda ihop med pressad vitlök, olja, salt och peppar. Sätt in i ugnen tills de fått fin färg och mjuknat, ca 30-40 minuter.
  4. Krydda kyckling med salt och peppar.
  5. Värm margarin i en djup panna och stek kycklingen. Finriv skal och pressa saft från lime, lägg skal och saft på kycklingen. Häll på buljongen och låt det koka upp. Smaka av med honung. Blanda ner fraiche och soja och låt det sjuda 4-5 minuter.
  6. Servera kycklingen med potatis, sås och en sallad.