Foto av Kyckling med citrus och rostad potatis från WW ViktVäktarna

Kyckling med citrus och rostad potatis

10
Point(s)
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kyckling med pressad lime och limeskal tillsammans med rostad potatis och sås. Gott!

Ingredienser

Potatis

800 g

Vitlök

1 klyfta(or)

Rapsolja

2 tsk

Kycklingbröstfilé

500 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Ruccola

4 dl

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Lök

1 medelstor(t)/medelstora, rödlök

Lime

2 st

Grönsaksbuljong

3 dl

Honung, flytande

1½ msk, 1-1 1/2 msk

Fraiche 8%

2 dl

Japansk soja

2 tsk

Instruktioner

  1. Skala och halvera potatisen. Lägg i en ugnsform, pressa över vitlök, ringla över olja, krydda med salt och peppar. Tillaga i ugn 200° ca 30-40 min. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar och stek i margarin. Riv skal av limen och pressa saft ur en lime. Lägg skal och saft på kycklingen. Häll på buljongen och låt det koka upp. Smaka av med honung. Rör i fraiche och soja och låt det sjuda 4-5 min. Servera kycklingen med potatis, sås och sallad med strimlad morot och lök.