Foto av Kyckling med couscoussallad från WW ViktVäktarna

Kyckling med couscoussallad

7
6
6
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Apelsin- och rosmarinmarinerad kyckling serverad med en härlig couscoussallad.

Ingredienser

Apelsin

1 st, saft och rivet skal

Rosmarin

2 tsk, färsk, hackad

Vitlök

1 klyfta(or)

Kycklingbröstfilé

600 g

Vatten

3 dl

Kycklingbuljongtärning

1 st

Couscous, okokt

2½ dl, fullkorn

Rapsolja

2 tsk

Gurka

1 st

Rädisor

1 knippe(n)

Sockerärter

150 g

Spenat

70 g, babyspenat

Instruktioner

  1. Blanda hälften av apelsinsaften med rosmarin och pressad vitlök i en skål. Lägg ner kyckling och låt den marinera i kylen i ca 10 minuter.
  2. Koka upp vatten med buljongtärning. Lägg couscous i en skål och häll över den varma buljongen, täck med lock och låt stå i 10 minuter tills all buljong har absorberats. Fluffa upp couscousen med en gaffel och ställ åt sidan.
  3. Ta upp kycklingen från marinaden och stek i olja. Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan.
  4. Tärna gurka och skiva rädisor fint. Strimla sockerärter. Blanda ner apelsinskal, sockerärter, gurka, rädisor, spenat och resten av apelsinsaften i couscousen. Smaka av med salt och peppar och rör ihop försiktigt.
  5. Skiva upp kycklingen, salta och peppra dem och servera med salladen.