Foto av Kyckling med fräsch potatissallad från WW ViktVäktarna

Kyckling med fräsch potatissallad

7
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Varm potatissallad gjord på nypotatis, ruccola och persilja. Serveras med kycklingfilén som i receptet eller varför inte lax eller biff direkt från grillen?

Ingredienser

Potatis

1000 g, små

Kycklingbröstfilé

500 g

Hoisinsås

4 msk

Ruccola

100 g

Persilja

1 msk

Citron

1 klyfta(or), 2 tsk saft

Olivolja

1 msk

Balsamvinäger

2 tsk, vit

Instruktioner

  1. Tvätta potatisen och koka dem i saltat vatten. Stek kycklingen i ugn, 15 minuter i 175°. Pensla kycklingen med hoisin under hela stekningen. När potatisen är klar så låt den rinna av och svalna av några minuter innan den blandas med rucola, persilja, citron, olja och vinäger. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera kycklingen med varm potatissallad.