Foto av Pocherad kyckling med svamp och ingefära från WW ViktVäktarna

Pocherad kyckling med svamp och ingefära

6
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Kyckling pocherad i en buljong med svamp blir otroligt saftig och smakrik! Servera ihop med ris och sallad.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Kycklingbröstfilé

600 g

Rapsolja

2 tsk

Salladslök

5 st

Champinjoner

200 g

Shiitake

150 g

Ostronskivling

150 g

Ingefära

4 msk, färsk skivad

Kycklingbuljong

8 dl

Vitlök

1 msk

Ostronsås

4 msk

Instruktioner

  1. Ansa och klyfta svampen och skiva salladslöken.
  2. Hetta upp oljan i en gryta, fräs vitlök, ingefära, svamp några minuter på medelhög värme. Lägg i kycklingfiléerna, slå på buljong och ostronsås. Låt det sjuda sakta ca 25 minuter.
  3. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  4. Smaka av grytan med salt och peppar. Skiva kycklingfiléerna och lägg upp på djupa tallrikar, skeda på svamp och buljong. Servera med ris och sallad.