Foto av Kyckling med kantarellsås och pasta från WW ViktVäktarna

Kyckling med kantarellsås och pasta

11
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Härliga kantareller som steks ihop med lök får ge smak åt denna goda kycklingrätt. Servera till pasta.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

500 g

Rapsolja

1 tsk

Lök

1 st, röd/röda

Kantareller

3 dl

Krossade tomater

1 förp

Fraiche 5%

2 dl

Kycklingfond

1 msk

Pasta okokt (typ spaghetti)

300 g

Sockerärter

2 dl

Minimajs

6 st

Cashewnötter

20 st

Instruktioner

  1. Dela filéerna i mindre bitar, krydda med salt och peppar. Stek bitarna gyllenbruna i olja i en stekpanna, tillsätt hackad lök och kantareller som får steka med ett par minuter. Rör ner tomat, fraiche och fond. Låt det puttra samman några minuter. Späd med buljong om såsen känns tjock. Koka pasta, tillsätt sockerärter och majs vid slutet av kokningen. Servera pastan med kycklingröran och strö över hackade nötter.