Foto av Kyckling med myntayoghurt från WW ViktVäktarna

Kyckling med myntayoghurt

11
10
9
SmartPoints per portion
Total tid
2 tim 35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Härliga kycklingfärsbiffar för alla som älskar det libanesiska och syriska köket. Serveras med taboule och myntayoghurt.

Ingredienser

Kycklingfärs 5%

400 g

Potatis

2 st, kokt

Ägg

1 st

Vitlök

2 klyfta(or), 2 msk hackad

Chilipeppar

1 tsk, röd hackad

Citron

1½ st, 3 1/2 msk saft

Matlagningsyoghurt 8%

2 dl

Mynta

4 msk

Rapsolja

2 tsk

Bulgur, okokt

2 dl

Grönsaksfond

2 tsk

Persilja

1 dl, hackad

Schalottenlök

2 st, i tunna båtar

Olivolja

1 tsk

Instruktioner

  1. Pressa potatisen och blanda med färs, ägg, vitlök, chili samt 2 msk citronsaft. Smaksätt med salt och svartpeppar. Ställ färsen i kyl ett par timmar så att den sätter sig. Blanda yoghurt med 2 msk färsk strimlad mynta, smaka av med salt, peppar och citron. Koka upp vatten, fond och bulgur, låt det koka ca 10-12 minuter. Låt det sedan rinna av och kallna. Blanda samman persilja, 2 msk hackad mynta, lök i tunna båtar, olivolja, 1 1/2 msk citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Forma 8 biffar av färsen och stek dem i olja på svag värme ca 4 minuter per sida. Servera biffarna med taboule och myntayoghurt.