Foto av Kyckling med nudlar och het paprikasås från WW ViktVäktarna

Kyckling med nudlar och het paprikasås

8
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kyckling med asiatisk touch, serveras med äggnudlar och en het paprikasås. En fräsch och god rätt!

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Japansk soja

3 msk, japansk

Ingefära

1 bit(ar), riven

Vitlök

1 klyfta(or), 1-2 klyftor

Paprika

1 st, röd

Lök

1 st, gul/gula

Olivolja

2 tsk

Vatten

1½ dl

Hönsbuljongtärning

½ st

Ingefära

1 msk, riven

Äggnudlar okokta

250 g

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Dela varje kycklingfilé i 3-4 bitar och lägg i en ugnsform. Blanda soja med färsk ingefära och pressad vitlök. Pensla blandningen över kycklingbitarna. Ställ in i ugn ca 15-20 minuter eller tills kycklingen är klar.
  3. Skär paprika och lök i mindre bitar och stek i olja. Koka upp vatten och buljongtärning. Mixa paprika, lök, buljong och ingefära till en puré. Värm upp.
  4. Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen och servera tillsammans med kyckling, paprikasås och sallad.

Anteckning

Woka grönsaker och servera till istället för sallad.