Kyckling med pancettasallad

Kyckling med pancettasallad

8
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En fräsch sallad med både kyckling och pancetta. Tillsammans med vitlökskrutonger och senapsdressing blir denna grillade kyckling och krispiga pancetta den perfekta kombon!

Ingredienser

Bröd ljust/vitt, typ lantbröd

2 skiva(or), surdegsbröd

Vitlök

1 klyfta(or)

Rapsolja

1 msk

Kycklingbröstfilé

400 g

Sidfläsk

100 g, pancetta

Lök

½ st, röd/röda

Sallad

70 g

Gräslök

1 knippe(n)

Dijonsenap, honung

1 msk

Äppelcidervinäger

2 msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Halvera en vitlöksklyfta och gnugga brödet med den. Skär brödet i bitar och lägg på en bakpappersklädd plåt. Salta och peppra och tillaga i ugn ca 10 min tills gyllene.
  3. Hetta upp en grillpanna med olja och stek kycklingen. Stek samtidigt pancettan i en annan panna tills den är krispig. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Blanda ihop pancetta, bröd, skivad lök, sallad och hackad gräslök. Dela upp på fyra tallrikar.
  5. Blanda ihop senap, vinäger och pressad vitlök till en dressing och ringla över salladen. Servera till kycklingen.