Foto av Kyckling med persiljesås från WW ViktVäktarna

Kyckling med persiljesås

5
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Ugnstekta rotsaker serveras till kycklingfilé som fått småputtra i buljong och grädde.

Ingredienser

Potatis

500 g

Rotselleri

1 bit(ar)

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

2 tsk

Kycklingbröstfilé

600 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Hönsbuljong

2 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Persilja

1 msk, hackad

Senap (dijon)

1 tsk, ½-1 tsk

Dragon

2 tsk, 1-2 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och dela rotfrukter i klyftor. Lägg i en plastpåse med olja och blanda runt. Häll ut i en ugnsform och krydda med salt och peppar. Tillaga i ugn ca 25 minuter.
  3. Skär varje kycklingfilé på längden till 2 platta filéer. Krydda med salt och peppar. Stek i margarin till fin färg. Häll på vatten och smula ner buljongtärning. Häll på grädde och låt småkoka några minuter. Tillsätt persilja, dijonsenap och dragon. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera kycklingen med ugnsrostade rotfrukter och sallad.
  5. Tips! Har du grönsaker över från annat tillfälle kan de gå med in i ugnen. Både senap och dragon är ganska distinkta smaker så börja försiktigt och öka på till lagom balans.