Foto av Kyckling med ris och röda bönor från WW ViktVäktarna

Kyckling med ris och röda bönor

5
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Lätt
Med en marinad på apelsin, ingefära och vitlök blir kycklingen härligt saftig. Serveras till bönriset.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

125 g

Rapsolja

1 tsk

Apelsin

½ st, 1 msk saft

Ingefära

½ tsk, färskriven

Vitlök

1 klyfta(or)

Fullkornsris okokt (100% fullkorn)

½ dl

Kidneybönor, konserv

½ dl

Lök

¼ st, röd/röda, 1 klyfta

Balsamvinäger

1 tsk

Instruktioner

  1. Tillaga riset enl förp. Bryn kycklingen runt om i olja och lägg över i en ugnsform. Blanda apelsinsaft, ingefära och pressad vitlök, smaka av med salt och peppar. Häll marinaden över kycklingen, stek i ugn 200° ca 25 minuter. Blanda ner bönor, hackad lök och balsamvinäger i riset.