Foto av Kyckling med rotfrukter från WW ViktVäktarna

Kyckling med rotfrukter

9
Points®
Total tid
1 tim 20 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Imponera på dina vänner med denna salviakryddade kycklingen med rotfrukter. Saftig och god!

Ingredienser

Potatis

400 g

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Palsternacka

4 medelstor(t)/medelstora

Lök

1 st, röd/röda, liten

Hel kyckling ca 1,2 kg

1 st, avser rå vikt och ätlig del

Salvia

2 msk, färsk

Kycklingfond

1 msk

Majsstärkelse (redning)

1 msk

Instruktioner

  1. Skala och skär potatis och grönsaker i 1 cm breda stavar. Gnugga kycklingen med salt, peppar och hackade örter, både på in- och utsidan. Lägg grönsakerna i en ugnsfast form och lägg kycklingen ovanpå. Slå på fonden och 3 dl vatten. Stek kycklingen på 175° ca 45 minuter (tills kycklingen är genomstekt). Ös gärna kycklingen med spadet under stekningen. När kycklingen är färdig så ta ut den och stycka den i fina bitar. Lägg den på ett serveringsfat tillsammans med grönsakerna. Slå stekskyn i en kastrull, skumma bort fettet som flyter upp till ytan. Låt det koka upp och red av med såsredning. Smaka av med salt och peppar. Om skyn har reducerat för mycket så späd med lite vatten. Tips! Till denna rätt passar alla typer av rotfrukter, prova gärna gulbeta, persiljerot och jordärtskocka.