ViktVäktarna - Kyckling- och ananaswok med ris

Kyckling- och ananaswok med ris

5
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En smarrig wok med kyckling, ananas, chili och annat gott. Kommer bli en hit hos barnen. Snabbt går det också.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl, fullkorn

Kycklingbröstfilé

600 g

Salladslök

1 knippe(n)

Paprika

1 st, röd

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Ananas

1 st

Ingefära

1 bit(ar)

Rapsolja

2 tsk

Japansk soja

2½ msk, japansk

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Dela kyckling i mindre bitar. Skiva salladslök, paprika och chili. Dela ananas i mindre bitar. Skala och finhacka eller riv ingefära.
  3. Hetta upp en wokpanna med olja och stek kycklingen några minuter. Blanda ner salladslök, paprika och ananas och låt fräsa med några minuter. Tillsätt chili, ingefära och soja. Låt fräsa med en minut och servera med ris.