Foto av Kyckling och blomkål i form från WW ViktVäktarna

Kyckling och blomkål i form

6
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Det är så smidigt med mat som lagas helt i ugnen - detta recept är just ett sådant. Jättegott dessutom med serranoinlindade kycklingfiléer och blomkål.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

500 g

Lufttorkad skinka

4 skiva(or), serrano

Blomkål

2 medelstor(t)/medelstora

Olivolja

2 msk

Bröd ljust/vitt

4 skiva(or)

Vitlök

1 klyfta(or)

Olivolja

2 tsk

Sallad

4 dl

Citron

½ st, saft

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Linda skinkan runt varje filé. Se till så att skarven hamnar underst. Pensla en ugnsfast form med lite olivolja och lägg i kycklingen. Skär blomkålen i mindre buketter och lägg runt om. Ringla över olja. Krydda med salt och peppar. Ställ in formen mitt i ugnen i ca 20 minuter. Pensla brödskivorna med olja. Skär vitlöken på hälften och gnid in i brödet. Grilla dem gyllenbruna i ugnen. Blanda ihop salladen och pressa i citron, krydda med salt och peppar. Servera kycklingen med sallad och vitlöksbröd. Tips! Har du SmartPoints kvar så strö riven ost över blomkålen, det blir så gott!