Foto av Kyckling- och böngryta med citron och timjan från WW ViktVäktarna

Kyckling- och böngryta med citron och timjan

2
Point(s)
Total tid
20 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Man kan aldrig få för många smarriga kycklingrecept. Denna kyckling- och böngryta är lätt att laga och otroligt god i all sin enkelhet!

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

300 g

Lök

2 st, röd/röda

Broccoli

1 stånd

Olivolja

2 tsk

Matlagningsvin, vitt

2 dl

Vatten

3 dl

Hönsbuljongtärning

1 st

Cocktailtomater

250 g

Vita bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Citron

1 st

Timjan

1 msk, färsk

Fraiche 5%

4 msk

Instruktioner

  1. Strimla kyckling, klyfta lök och dela broccoli i mindre bitar.
  2. Värm olja i en gryta och bryn kycklingen. Sänk värmen något och låt löken och broccolin steka med en stund. Tillsätt matlagningsvin, vatten, buljongtärning och tomater. Koka upp och låt sjuda ca 5 minuter under lock.
  3. Blanda ner avrunna bönor, rivet citronskal, hackad timjan och smaka av med salt, peppar och pressad citron. Servera med en klick fraiche.

Anteckning

Det är gott att blanda ner strimlad svartkål i soppan också och att servera toppad med brödkrutonger.