ViktVäktarna - Kyckling och chorizo i långpanna

Kyckling och chorizo i långpanna

5
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Plåtmat är ett så fantastiskt koncept. Bara att ösa ner en massa goda grejer i en panna, sätta in i ugnen och sedan låta den göra allt jobb! Här har vi en plåt med kycklingfilé, kryddig chorizo, vitlök, rödlök, broccoli och rosmarin.

Ingredienser

Färskpotatis

800 g, eller delikatesspotatis

Lök

2 st, röd/röda

Vitlök

4 klyfta(or)

Rosmarin

4 stjälk(ar)

Rapsolja

2 tsk

Kycklingkorv 9%

100 g, chorizo

Broccoli

1 stånd

Kycklingbröstfilé

600 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Halvera potatis och klyfta lök. Lägg tillsammans med oskalade vitlöksklyftor och rosmarin i en panna med bakplåtspapper. Blanda med olja, salt och peppar, täck med aluminiumfolie och sätt in i ugn ca 20 minuter.
  3. Skär korv och broccoli i mindre bitar och lägg tillsammans med kycklingen i pannan. Sätt in i ugn utan folie ytterligare ca 25 minuter.

Anteckning

En svalkande yoghurtsås skulle passa fint till denna rätt!