Foto av Kyckling- och grönsaksgratäng från WW ViktVäktarna

Kyckling- och grönsaksgratäng

13
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En underbar gratäng med kyckling, bacon och grönsaker. De olika smakerna "gifter sig" när de tillagas tillsammans i ugnen.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Kycklingbröstfilé

500 g

Margarin flytande 80%

1 tsk

Bacon

1 pkt

Lök

1 st, röd/röda

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Palsternacka

1 medelstor(t)/medelstora

Paprika

2 st, olika färg

Champinjoner

10 st, färska

Basilika

3 msk

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Vatten

½ dl

Vetemjöl

1½ msk

Cocktailtomater

8 st

Instruktioner

  1. Tillaga riset enl. förp. Dela kycklingen i mindre bitar. Bryn den margarin, krydda med salt och peppar. Lägg över bitarna i en ugnsfast form. Klipp bacon i bitar och knaperstek. Strimla löken och övriga grönsaker. Lägg lök och grönsaker, utom tomaterna i formen. Strö över basilika och smula över buljongtärningen. Vispa samman vatten, mjöl och grädde häll det över. Tillaga i ugn 200° ca 25 minuter, rör om lite under tiden. Garnera med halverade tomater, bacon och basilika. Servera med ris.