Foto av Kyckling- och nudelsoppa med ingefära från WW ViktVäktarna

Kyckling- och nudelsoppa med ingefära

6
6
6
SmartPoints per portion
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Snabblagad kycklingsoppa med asiatiska smaker i form av chili och ingefära, perfekt en mulen höstdag när du vill ha maten på bordet snabbt och utan så mycket förberedelser.

Ingredienser

Kyckling grillad utan skinn

400 g, vikt avser ätlig del

Ingefära

10 g, 3 cm

Salladslök

4 st

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Vatten

7 dl

Hönsbuljongtärning

2 st

Äggnudlar okokta

150 g

Vitkål

2 dl, riven/rivet, strimlad

Koriander

2 msk

Instruktioner

  1. Börja med att dela kycklingköttet i mindre bitar.
  2. Skär ingefära, salladslök i bitar och finhacka chilin.
  3. Häll vatten i en kastrull och lägg i buljongtärningarna. Tillsätt ingefära, lök och chili och låt det koka upp. Lägg i nudlar, vitkål och kyckling. Låt puttra så att nudlar, vitkål blir varma och mjuka.
  4. Toppa med koriander.