Foto av Kyckling- och nudelsoppa med ingefära från WW ViktVäktarna

Kyckling- och nudelsoppa med ingefära

6
6
6
SmartPoints per portion
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Snabblagad kycklingsoppa med asiatiska smaker i form av chili och ingefära, perfekt en mulen höstdag.

Ingredienser

Kyckling grillad utan skinn

400 g, vikt avser ätlig del

Ingefära

10 g, 3 cm

Salladslök

4 st

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Vatten

7 dl

Hönsbuljongtärning

2 st

Äggnudlar okokta

150 g

Vitkål

2 dl, riven/rivet, strimlad

Koriander

2 msk

Instruktioner

  1. Börja med att dela kycklingköttet i mindre bitar. Skär ingefära, salladslök i bitar och finhacka chilin. Häll vatten i en kastrull och lägg i buljongtärningarna. Tillsätt ingefära, lök och chili och låt det koka upp. Lägg i nudlar, vitkål och kyckling. Låt puttra så att nudlar, vitkål blir varma och mjuka. Strö över koriander och soppan är klar att servera!