ViktVäktarna - Kyckling- och svampcurry med yoghurtsås

Kyckling- och svampcurry med yoghurtsås

6
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En härligt värmande och smakrik curry med kyckling och svamp. Serveras med ris och en fräsch yoghurtsås smaksatt med koriander.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Garam masala, utan socker

1 msk

Koriander

2 tsk, torkad

Spiskummin

2 tsk

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Vitlök

6 klyfta(or)

Vatten

1 tsk, kallt

Ingefära

3 cm, färsk

Lök

1 st, gul/gula

Champinjoner

250 g

Rapsolja

2 tsk

Tomater, hela konserverade

2 förp

Ris, okokt

2 dl, gärna fullkorn

Koriander

½ kruka(or)

Matlagningsyoghurt 8%

1 dl

Instruktioner

  1. Skär jack i kycklingen. Blanda ihop garam masala, koriander, spiskummin, hackad chili, pressad vitlök, riven ingefära och vatten till en kryddpasta. Gnid in kycklingen i den.
  2. Skala och skiva lök. Dela svamp i mindre bitar.
  3. Hetta upp en panna med olja och stek lök och svamp några min. Lägg i kyckling och låt steka tills den är genomstekt.
  4. Häll på tomater och låt sjuda på låg värme ca 15 min under lock. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  6. Finhacka koriander och blanda med yoghurt.
  7. Servera kyckling- och svampgrytan med ris och yoghurtsås.