ViktVäktarna - Kyckling på grönsaksbädd

Kyckling på grönsaksbädd

7
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Gratänger är suverän vardagsmat! Även om de tar lite tid totalt sett, hinner du få en massa gjort under tiden den står i ugnen. Denna variant är med kyckling på en bädd av rökt skinka, purjolök och morötter, serverad med ris.

Ingredienser

Skinka

100 g, rökt

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Kycklingbröstfilé

600 g

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Salt

½ tsk

Oregano

1 tsk

Ris, okokt

2 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Strimla skinka och purjolök, skala morötter och skär i bitar. Lägg i en ugnsfast form. Lägg på kycklingfiléer, krydda med salt och peppar.
  3. Blanda matlagningsgrädde med salt och oregano. Häll ner det i formen och sätt in i ugn ca 30 minuter eller tills kycklingen är genomstekt och grönsakerna mjuka.
  4. Koka under tiden ris enligt anvisning på förpackningen och servera till.